Mus owocowy z jogurtem i migdałową posypką (raczkujac.pl)

Mus owocowy z jogurtem i migdałową posypką

Jak tam po Świętach? Mam nadzieję, że udało Wam się trochę odpocząć i spędzić miło czas z rodziną. Po ciastach, mazurkach i innych pysznościach czas na zdrową przekąskę z okazji środy 🙂 Dzisiaj pyszny mus owocowy (mango, banan, gruszka) z jogurtem i migdałową posypką.

Porcja: ok. 180 g

Przeznaczenie: dla dzieci po 10 miesiącu życia

Składniki

mango – 40 g (ok. 1/4 mango)
banan – 60 g (ok. pół banana)
gruszka – 40 g (ok. 1/4 gruszki)
jogurt naturalny – 40 g (ok. 4 łyżki)
migdały – 2 g (ok. 1 łyżeczka)

Przygotowanie

1. Owoce dokładnie umyj i obierz, mango pozbaw pestki, a gruszkę gniazda nasiennego.

2. Owoce włóż do miksera, dodaj jogurt naturalny i miksuj do uzyskania jednolitej konsystencji.

3. Osobno zmiksuj migdały, tak, aby dokładnie się rozdrobniły.

4. Mus owocowy z jogurtem przełóż do szklanki lub miseczki, a następnie posyp zmielonymi migdałami.

Smacznego!

Spróbuj też innych przepisów

Tabela wartości odżywczych

ProduktIlość [g]Kalorie [kcal]Białko [g]Tłuszcze [g]Węglowodany [g]
mango4026.40.30.27.1
banan6058.20.70.314.2
gruszka40220.30.15.8
jogurt naturalny4027.61.81.22.4
migdały2120.410.2
SUMA182146.23.52.829.7

1 thought on “Mus owocowy z jogurtem i migdałową posypką

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*